Dardha maakt het verschil

      No Comments on Dardha maakt het verschil

(Door Henk Jan Beukema)

De kersverse Belgisch kampioen Daniel Dardha laat zich deze week in Brasschaat wederom van zijn beste kant zien. Hij won vrijdag al het blitztoernooi. En heeft na 6 ronden in het hoofdtoernooi nog steeds een indrukwekkende 100% score. Hij staat intussen een vol punt voor op zijn naaste concurrenten. Wie kan hem nog stoppen?

Er is een groepje van vier directe achtervolgers. Daarbij ratingfavoriet GM Alexandre Dgebuadze, FM Stefan Colijn en de youngsters FM Luuk Baselmans en Natan Pirard.

Titelverdediger IM Stefan Docx staat op 4,5 punt en zal vol aan de bak moeten wil hij nog zicht houden op titelprolongatie.

Als we de ranglijst verder bekijken zijn er vooral opvallende prestaties van Bavo Smolders, Tom Liessens, Lies Michielsen, Wonder Dutré en Evelien Froeyman met een fraaie W-We score van 2.00 of meer.

Het toernooicomitĂ© is zeer content met het gemĂȘleerde deelnemersveld. Zowel kwalitatief als kwantitatief overtreffen we de cijfers van vorig jaar. Onder de 113 deelnemers bevinden zich 10 titelhouders. Verder veel senioren, veel jeugdspelers en voor schaakbegrippen relatief veel dames.

Buiten het waarborgen van een degelijk verloop van het toernooi in een gemoedelijke sfeer probeert de organisatie ook oog te hebben voor details.

Zo werd voor het inluiden van elke ronde de stoffige gong ingeruild voor een authentieke Zwitserse koebel. Ook de snoeppotten (te winnen met de dagelijkse prijspuzzel) vallen in goede smaak en zijn uitermate populair.

De catering is weer in de vertrouwde handen van Bernadette. Zij staat garant voor een zeer gevarieerd aanbod aan versnaperingen. En voor de kinderen is er een kinderspeelhoek. Daar kunnen met kleurplaten gratis pannenkoeken worden verdiend.

En niet te vergeten onze onvolprezen toernooifotograaf Ilja die dagelijks een prachtig fotoverslag maakt. Vandaag had zij een welverdiende snipperdag. Maar niet getreurd, ze is er vanaf morgen (ronde 7) gewoon weer bij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *