Dardha soeverein naar titel

      Geen reacties op Dardha soeverein naar titel

Met twee solide remises in de slotronden heeft FM Daniel Dardha de aanval van de ratingfavorieten overtuigend weerstaan. Zeven overwinningen, twee remises, geen nederlaag en een tpr van 2547. Het zijn indrukwekkende cijfers van een terechte winnaar!
Grootmeester Alexandre Dgebuadze bleef nog enigszins in het spoor van de Belgisch kampioen en nestelde zich met 7,5 punt op een fraaie tweede plaats. Titelverdediger IM Stefan Docx bereikte middels een zwaarbevochten overwinning in de slotronde wederom het podium. Hij deelt de derde plaats met de sterk spelende Sam Baselmans en Thijs de Bock. Laatstgenoemde herstelde zich met vijf achtereenvolgende zeges knap van een matige start.

Opvallend was het optreden van de familie Smolders. De drie broers scoorden er stevig op los en boekten prachtige persoonlijke scores: Bavo (liefst 4.14 boven par!), Oscar (+2.32) en Pepijn (+2.34).

Hele mooie W-We scores waren er ook voor veteraan Jozef van Goethem (+2.67), Tom Liessens (+3.57) en de jeugdspelers Martijn Paes (+2.44), Wonder Dutré (+3.53) en Lies Michielsen (+2.65).

Slotceremonie
Tijdens de prijsuitreiking sprak toernooidirecteur Henk Jan Beukema over de aangename en ontspannen sfeer waarin het toernooi kon plaatsvinden. Groot compliment voor de deelnemers. Hij benadrukte nog eens het belang van de bijdrage van de vele onmisbare vrijwilligers. De meesten ontvingen achter de schermen al een bedankje. Nu werd een aantal nog even speciaal in het zonnetje gezet: van de toogbediening Bernadette Tercken en Elly van Roon, fotograaf Ilja Kalle en de organisatoren Guy Baete en Jan Demarré.

Debuterend hoofdarbiter IA Ton van Roon bedankte zijn collega-scheidsrechters IA Erik Ruben en IA Marc Clevers voor de fijne samenwerking. Het arbitersteam zorgde voor een vlot verloop van de wedstrijden en ontving ook nog een kleine attentie.

Sponsoren
Een woord van dank was er uiteraard richting de sponsors Onzea, Frit66, Genious, Van den Berghe en Chessconsult. Ook de schaakliga Antwerpen en de gemeente Brasschaat werden bedankt voor hun financiële en logistieke ondersteuning. Tijdens de slotceremonie werden de prijzen uitgereikt door de schepenen Adinda van Gerven (sport), Carla Pantens (cultuur) en Goele Fonteyn (patrimonium).

Er werd afgesloten met de verheugende mededeling dat het toernooi volgend jaar wederom zal worden georganiseerd. Wanneer de 20e editie precies zal worden gespeeld is nog even afhankelijk van een aantal externe factoren. Zodra de toernooidata voor 2020 definitief bekend zijn zullen ze via de toernooiwebsite en facebookpagina worden gecommuniceerd.

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *